En deg med toppings. Svårare än så behöver man inte göra det. Från misslyckade experiment i hemmaköket med överjästa degar som tränger in i varje vrå av kylen, till fasta degbollar med en så blank yta att man nästan kan spegla sig i skönheterna som ligger och väntar på att bli till en rund plätt med fluffiga kanter. ”Bara titta på den” utbrast Erik när leopardmönstret börjar formas på degkanterna av den höga temperaturen i pizzaugnen. Euforin som skapas när den rykande pizzan glider av pizzaspaden ner på tallriken, redo för att ätas. Det är den känslan som vi vill uppnå med varje pizza, och att kreationen skall kunna avnjutas av er.

För oss är det av högsta vikt att fokusera på ingredienserna. Med besök till Varberg och Limabacka kvarn har vi tillsammans letat oss fram till det mjöl som passar våra pizzor bäst. Fior di latte, den gräddiga osten som är ett måste till våra pizzor, fann vi i Hudiksvalls Fagersta Mejeri, där den färska mjölken gör skillnaden. Den personliga kontakten och nära samarbeten med leverantörer gör resan till en grym pizzaupplevelse både roligare och skarpare.

Grunden var satt, nu är det bara till att toppa pizzorna med det vi är sugna på för stunden. Kroppens behov och tycke förändras med säsongerna och det gör även vår meny, fast kanske lite snabbare än så.

Det har inte varit lätt, men det skall det inte heller vara. Tillsammans har vi skapat Bar Minimal där en pizzaupplevelse med såväl väl utvalda förrätter, pizzor samt desserter finnas att tillgå för en helkväll att minnas. Mycket välkomna!